Altastenberg

Eindelijk weer een lang weekend met de motor op pad, en gelukkig waren er meer coureurs die er zo over dachten. Vandaar dat we met 12 man een lang weekend naar Altastenberg zijn geweest.

De route begon met onze voorrijder dit weekend, Alexander. Met in zijn kielzog Francis, Jacco en Ivar vertrokken ze vanuit Haren. Frank ging rechtstreeks naar de eerste tussenstop in Gasselte en mistte daardoor het eerste (en enige) zandpad van de route.
In Gasselte werd Bart opgepikt en ging de route verder binnendoor naar Tubbergen voor een bakje koffie met wat lekkers. In Oldenzaal stond wederom een tussenstop gepland om Peter en Alexander op te pikken. De Shakes & Cakes smaakten prima, al vonden sommige ze wel erg zoet.

Daarna snel de grens over om op tijd bij Marcel und seine Deutsche freunde Dirk, Frank und Thomas zu sein. Daar was de barbeque al opgewarmd en smaakten de bratwurst mit brodchen und curry ons prima. Met een volle maag ging het vervolgens in een mooi tempo naar onze eindbestemming. Op het stukje snelweg wat we op onze route tegenkwamen was helaas iets te veel voor een van de motoren. Deze wilde niet harder dan 100 en het gat met de voorsten werd dan ook rap groter. Eenmaal gehergroepeerd reden we iets rustiger maar wel als een groep door naar De Gasterei. Daar smaakte het bier en de lasagne ons prima en konden we na een mooie maar lange dag lekker slapen.

Zaterdag stond er een mooie route op het programma naar de Biggesee. Met Bart als voorrijder verliep de route zoals we gewend zijn. Maar afgezien van een valse start, de gebruikelijke umleitung en meerdere pis/tank/lunch-stops zijn er geen noemenswaardigheden gebeurd.
Bij daglicht arriveerden we bij de Gasterei en hadden we zelfs nog tijd voor een ommetje voordat we een lekkere barbeque voorgeschoteld kregen.

Het ontbijt stond zondag al vroeg voor ons klaar zodat we om 9 uur alweer op de motor zaten. Alexander had weer een mooie route in petto. De eerste stint was weer redelijk lang want zoals gebruikelijk zijn er op zondag in Duitsland weinig ijssalons open. We vonden er eentje vlakbij Georgsmarienhutte wat betekende dat we na de koffie en het ijs afscheid namen van onze Duitse motorvrienden.

We reden verder binnendoor een beetje parallel aan de snelweg waar we vlak voor de grens bij een laatste tankstop afscheid namen van Marcel (en Peter en Alexander). Daarna ging het via de snelweg de grens over richting Oldenzaal waar we op een terrasje van een lekkere lunch genoten. Tot slot via dezelfde weg als we vrijdag gereden hadden naar huis. Het was weer een mooi en geslaagd motorweekend met ruim 1100 km. op de teller. De enige vraag die we nu nog hebben is: Wanneer gaan we weer?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.