Tonenburg

Afgelopen weekend zouden we met 9 man afreizen naar Tonenburg. Op het laatste moment moesten Peter (ziek) en Robert (last van spontaan afbrekende onderdelen van zijn motor) afzeggen, waardoor we met 3 man aan de start stonden in Haren. Van daaruit ging de route via Emmen en De Lutte naar Georgsmarienhütte waar we door Marcel hartelijk ontvangen werden met een BBQ.

Nadat we de worsten, speklappen en kipburgers achter de kiezen hadden konden we onze reis in de miezerregen voortzetten. Via oa. Hermannsdenkmal kwamen we al bij daglicht aan bij kasteel Tonenburg. Nadat we ingecheckt waren konden we douchen, eten, drinken en slapen.

Kasteel Tonenburg

Zaterdag stond er een mooie route door de Harz op de planning. Als bij het ontbijt begon de zon te schijnen en dat is toch een stuk lekkerder dan de regen van de dag ervoor. Rustig ontbijten en daarna op naar Goslar voor een lekkere kop koffie. Vervolgens op naar het meest oostelijke punt van de route naar het plaatsje Gernrode. Op zoek naar een geschikte lunchlocatie hebben we het restaurant van een 3-sterren hotel maar gelaten hebben voor wat het was. Kort daarna kwamen we langs een wat geschiktere eetgelegenheid, waar de Flammkuchen ons prima smaakte.
De rest van de route was erg mooi, met zoals we gewend zijn verschillende wegomleidingen en stukken asfalt met gravel. Na een lange dag rijden kwamen we deze keer weer als vanouds in het donker en redelijk fris aan bij het kasteel Tonenburg. Gelukkig was chef BBQ zo goed om speciaal voor ons nog wat stukken vlees op het vuur te gooien. De coverband Copyshop viel een beetje tegen bij de Hollanders, maar de rest van de Duitse gasten wisten het wel te waarderen.

Zondag alweer terug naar huis, en de dag begon redelijk mistig. Gelukkig trok deze snel op en konden we in Hameln al lekker op een zonnig terras zitten. Daarna ging de route via een stuk snelweg richting westen en nog een wat kleinere bochtige weggetjes naar Bissendorf. Daar werd het weekend min of meer afgesloten met een lekker ijscoupe.
Na ongeveer 1100 kilometer was iedereen weer lekker op tijd thuis voor het avondeten, en klaar voor weer een normale werkweek op kantoor. Iedereen bedankt voor een leuk en gezellig weekend, en graag tot een volgende keer (waarschijnlijk pas volgend jaar)

2 thoughts on “Tonenburg

  1. Weer heerlijk mooie bochten gereden en veel gelachen.
    Prima weekend

  2. Heel veel gelachen. Beetje vroeg naar bed maar fantastisch weekend, iedereen weer heel erg bedankt voor de gezelligheid.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.