Circuittraining Assen

Het was een bijzondere dag . Het begon droog maar bewolkt. Aangekomen op het circuit was EvertJan (nr168) al aanwezig en kon ik mij aansluiten bij Mark (nr 102) en Luuk (nr101) in de rij voor de transponders. Om 8 uur de briefing. Een standaard briefing, zonder opmerkingen over de baan. Daarna snel nog en een paar plakken droog brood en wat powerdrink naar binnen (mijn ontbijt) en vervolgens het opplakken van nummers, het afplakken van glas en verwijderen van nummerplaten (wegens het gevaar dat die dingen schijnen op te leveren bij verlies op het circuit, met slagaderlijke bloedingen als voorbeeld). Dan was ik in groep 2 als eerste aan de beurt van ons 4en.

Noeioei, wat was die baan glad, na een halve ronde lagen 2 man al naast de motor! Ik dus maar extra rustig mijn rondjes draaien, maar na 2 ronden had ik zelf ook een glijer. Bij uitkomen Meeuwenmeer (zie plaatje circuit Assen) verloor ik mijn grip, met een enorme drift tot gevolg. Gas langzaam dicht om het achterwiel weer bij te laten trekken, met een drift naar de andere kant tot gevolg, met nog twee slippen verder was de RSV weer stabiel (maar mijn hartslag nog niet) dus de sessie maar zééér rustig afgemaakt.

TT Circuit Assen

Het regende tot een uur of 11 niet, maar een paar sputters vielen de hele dag door wel. Helaas kon ik Mark en Luuk niet waarschuwen voor de gladheid, want die reden het circuit al op toen ik binnen kwam rijden. EJ en ik keken vervolgens naar de sessie van Mark en Luuk, maar konden Luuk steeds niet ontdekken. We hadden blijkbaar niet goed opgelet wat voor kleuren zijn GSX-R heeft, maar toen we weer bij onze plek aankwamen zagen we wel een motor, maar geen Luuk. De motor was overduidelijk niet rechtop gebleven, maar waar Luuk was, wisten we niet.

Toen Mark binnenkwam belde hij Luuk, die bij de EHBO bleek te zitten. Behalve een deuk in zijn vertrouwen en een kleine bloeduitstorting niets aan de hand gelukkig. Het pak had wel een scheurtje, maar niets bijzonders, helm een paar krassen. De motor heeft zo te zien alleen kuipschade en een afgebroken voetsteuntje. Wel balen natuurlijk… En dat in de eerste ronde van de eerste sessie. Van Luuk zijn dus ook geen rondetijden en foto’s vastgelegd.

De Lunch bestond uit een lekkere vette hap en buiten een flinke bui. Na de pauze toch maar de baan op. Voor een indruk van hoe nat het was het volgende Youtube filmpje (niet van ons):

 

Verder zijn wij allemaal rechtop gebleven en was het toch nog een geslaagde dag zonder records. Behalve dan het vallen van Luuk en ik vermoed een stuk of 14 andere motorrijders over de gehele dag en uiteraard de topper: de KTM RC8 die volledig affikte na een valpartij. Volgens mij is er geen persoonlijk leed te betreuren geweest, wat de veiligheid van het circuit alleen maar benadrukt, net als de PBM’s (Motorpak, helm, rugbeschermer).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.