Naar ‘Zur Quelle’ voor een 2e keer

Afgelopen weekend zijn we nogmaals naar Zur Quelle in Nistertal geweest. Het vertrek was al om 8.00 uur omdat we de eerste dag ruim 400 km. af moesten leggen. Iedereen was mooi op tijd en zo konden we eens op tijd vertrekken.
Het eerste stuk was nou niet het meest mooie stuk van de route, maar via oa. Veendam, Emmen en Nordhorn (waar we Jacco kwijt zijn geraakt) kwamen we na 3 uur rijden in Dorsten aan. Dit was het beginpunt van de mooie route verder naar Nistertal.

Het enige wat je dan nog moet doen is gewoon de route volgen en genieten van het weer, de omgeving en de mooie wegen. Helaas liep het niet zo, en waren we al snel de geplande route “kwijt”…… Toen we achtereenvolgens door het centrum van Gelsenkirchen gereden waren en Bochum inreden hadden we het wel gehad. Even tijd voor een pizza en een grondige blik op de route. Via een stukje snelweg in rap tempo naar Dortmund waar we de route weer oppikten.

Dit was beter te rijden, kleine bochtige weggetjes en heuvels en mooi weer! De tijd vloog voorbij en na een stoppie bij een of ander meertje kwamen we iets na zevenen aan bij Zur Quelle. De motoren konden we stallen in de motorparking en het bier smaakte prima 😉

we waren niet de enige motorrijders in Zur Quelle

Omdat onze slaapplaatsen een einde verderop waren besloten we eerst maar een hapje te gaan eten, want honger hadden we inmiddels wel. Verlekkerd zaten we op de menukaart al de juiste snitzel uit te zoeken toen we hoorden dat we het moesten doen met het lopend buffet. Gelukkig smaakte dat ook prima en met nog een paar biertjes erbij kon het ons niets meer schelen.
Van der wirt kregen we nog een paar mooie routes die we zaterdag konden rijden. Met de motorkleding nog aan en de bepakking onder de arm zochten we onze bedjes op……

De volgende ochtend direct maar weer dezelfde motorkleding aan en op naar het ontbijt. Dit was prima verzorgd en we lieten het ons dan ook lekker smaken. Daarna op de motor om lekker te gaan rijden. Deze keer niet richting Koblenz en Cochem maar richting noorden. Mooie stopjes in Braunfels en Marburg met wederom italiaans op het menu. Daarna door richting Winterberg en Altastenberg om de omgeving wat te verkennen voor de Sauerkrautrit volgende maand. Verder onderweg nog aardig filmopnames gemaakt tijdens het rijden!

Na wederom een lange dag rijden waren we rond etenstijd bij Zur Quelle. Deze keer geen spare-ribs maar snitzel(tjes) bij het lopend buffet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.