De tweede opzijrit is geweest

De tweede opzijrit is geweest. De eerste rit, 13 juni, was met 4 vrouwen (+een restje echte mannen), waaronder ik mij zeer gesteund voelde. Na een extra rijles van anderhalf uur was ik er helemaal klaar voor. Verzamelen om 10.00 uur en vertrekken rondom 11.15 uur, tja je merkt gelijk dat je met vrouwen op pad gaat, ook gezelligheid speelt natuurlijk een rol. Deze rit verliep super. Na een dagje rijden voel je je zowaar een echte stoere meid.

Enthousiast als ik was, gelijk maar weer een rit op 4 juli georganiseerd met als regieassistent mijn man Alexander. Alleen 3 van de 4 vrouwen waren op vakantie, zodat er alleen nog maar echte mannen en een echte vrouw zich aanmelden.
Weer afgesproken om 10.00 uur in Onnen. Als eerste kwam Harry aangescheurd…de eerste zenuwen kwamen, niet veel later kwamen Bart en Annelies, zeeeer ervaren en goede motorrijders. Bart had zelfs onlangs twee weken met motor de haarspeldbochten te Frankrijk overwonnen. Om mezelf wat op te porren en niet toch voor een gezellig dagje thuis te kiezen, sprak ik mijzelf monter toe dat ik deze dag veel zou leren van deze voorbeelden.
Om 11.00 uur vertrokken wij (tja, nog steeds vrouwen aanwezig en Annelies moest zowaar nog een scherm geplaatst hebben, ..mannen zijn errug handig om mee te nemen..) richting Peize. Na een uur rijden werd het lijf wat soepeler en had ik de ‘swoeng’ van de vorige rit weer te pakken. Het zijn nog geen wheelies, maar door deze tweede rit, ben ik al aardig op weg richting ‘circuitrijdster’(ha,ha)

lekker slingeren door het Groninger land

Bochten zijn nog leerpunten, maar ik ga al aardig met de knie richting de grond (ahum).
Het leren pak van Annelies was ook helemaal te gek, lekker roze en koel zo’n ‘open kruis’. He Annelies, ik denk dat ik de broek in het zwart ga kopen (even een vrouwenpraatje..)
Na een overheerlijke lunch in Noordpolderzijl (na wat wachtwerk en discussies over wie we nu met Dereck Ogilvy en Gordon Ramsey bedoelden.) vertrokken we langzamerhand richting kaap Hoorn te Groningen, waar Annelies, Alexander en ik een afsluitend drankje tot ons namen. Harry en Bart waren intussen huiswaarts gegaan.

De derde opzijrit komt eraan!

One thought on “De tweede opzijrit is geweest

  1. Zo te horen hebben jullie het gezellig gehad.
    Na twee keer absent te zijn geweest denk ik dat ik een volgende keer ook maar eens aan zal sluiten.
    Ik houd het forum in de gaten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.