Sterrit naar Frankrijk

Met Sterrit zijn we net 10 dagen naar Frankrijk geweest, en dat was een prachtig mooi avontuur. We hebben eigenlijk alleen maar mooi weer gehad, en super mooie routes gereden! Met 16 man en 2 vrouw stonden we vrijdag bij Boschzicht klaar om te vertrekken, met Rene voorop en Berend halverwege voor het geval de groep in tweeën zou breken vertrokken we richting het zuiden.

lekkere bochtjes daar in Frankrijk!

Eerst het land uit via de snelweg en toen kon het avontuur beginnen. Het prima asfalt in de Duitse Eifel ging de tweede dag over in het wat mindere asfalt in de Franse Vogezen en de derde dag die van de Jura. Op maandag konden we genieten van onze eerste ‘rustdag’, maar een dag geen motor gereden is een dag geen vakantie. Dus stond er een mooie route door de Ardeche op het programma, waarbij we ons heerlijk uitgeleefd hebben om en rond de Vallon-Pont-d’Arc.

Nog een etappe over de Mont Ventoux en langs de Gorges du Verdon brengt ons in Castellane, vlakbij de middellandse zee met plaatsen als Cannes, Frejus en St. Tropez. Hier gaan we dan ook op de tweede officiële rustdag heen, maar niet nadat er maar liefst 4 banden preventief vervangen zijn! Maar eenmaal bij de zee aangekomen waren we dat alweer vergeten….

lekker lunchen aan de middellandse zee

Die dag lekker gereden met Jacco, op en neer van Cannes naar St. Tropez. De rest van de groep zou een mooie route rijden, maar omdat Fre onderuit ging en naar het ziekenhuis moest hebben ze liggen bakken op het strand. Fre daarentegen had een gebroken been en moest in het ziekenhuis blijven.

Daarna weer dezelfde etappes terug, en dus ook weer dezelfde overnachtingen in Chamauche, Bussang en Treis Karden. Prima eten en lekkere biertjes en whisky’s. En op de laatste avond samen kijken we nog even terug naar deze 10 fantastische dagen. Persoonlijk heb ik genoten van elke minuut rijden maar er zijn toch altijd een paar momenten die je het meest bij blijven. Zo was daar het stukje vrij rijden naar Chamauche, de tocht langs de Ardeche, de Mont Ventoux, de nachtelijke tocht naar Bussang en het circuit bij Cochem.

 

Ik kijk nu al uit naar de volgende motorvakantie!

En de fotos kun je HIER vinden

2 thoughts on “Sterrit naar Frankrijk

  1. Mooie foto’s Bart, ik had wel mee gewild!

  2. Met het verhaal erbij wordt het nog leuker. Ik baal er alleen enorm van dat ik niet mee was. Aan de andere kant is 4500 kilometer in 10 dagen wel weer heel erg veel.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.